Într-o lume a sistemelor digitale echipamentele ZKR Versatile de Nurse Calling, bazate pe tehnologia LAN pentru conexiune între unităţile sistemului, au evoluat şi contribuit la îmbunătăţirea îngrijirii pacienţilor în spitale, au condus la salvarea de vieţi omeneşti şi la realizarea unor importante economii materiale, deoarece personalul medical a putut fi alertat şi interveni în timp util pentru soluţionarea unor situaţii de urgenţă, de a cărei producere ar fi fost înştiinţat altfel după mult timp.
Tehnologia IP ZKR Versatile a sistemelor Nurse Calling, permite spitalelor să utilizeze cablarea structurată disponibilă, element care reduce timpul de instalare.
Sistemul de Nurse Calling poate fi comparat cu un sistem de detecţie la efracţie sau cu un sistem de detecţie la foc.
E foarte important să fiu înştiinţat de producerea unui foc, ce poate fi neutralizat cu 2-3 căni de apă şi de o gospodină, dar este foarte complicat să intervin după ce acest mic foc s-a trasformat într-un incendiu căruia uneori nici căteva maşini de intervenţie cu zeci de pompieri nu îi pot face faţă.
Sistemele ZKR Versatile de Nurse Calling sunt intuitive şi uşor de utilizat, cu opţiuni specializate, proiectate pentru a gestiona cererile pacientului şi include atăt fluxul de lucru căt şi capabilităţile de alocare a personalului.
În cazul unei urgenţe, pe ecranul amplasat în camera sau camerele asistentelor vor apărea locaţia şi tipul apelului, de exemplu: camera 102 patul 6.
Sistemul de Nurse Calling crează priorităţi în funcţie de tipul apelului şi le afişează pe monitorul din cabinetul sau cabinetele asistentelor sau pe un pager aflat în posesia acestora.
Toate apelurile, apelurile de urgenţă, WC-baie şi vizita asistentei pot fi urmărite pe un panou local sau de la distanţă.
Toate acţiunile care trec prin sistem sunt înregistrate şi toate înregistrarile pot fi raportate în detaliu.
Controlul de rutină este o caracteristică standard şi permite personalului să raporteze la ce oră s-a făcut o verificare în cameră, fără apel. Hardware-ul unităţii de control are un cititor de carduri, fiecare card are asignat numele unei asistente sau doctor.
La intrarea în fiecare salon se află o lampă de semnalizare, care se poate colora în trei culori: verde, roşu, albastru în funcţie de ceea ce se întamplî în salon: prezenţă cadru medical, apel de urgenţă sau apelare unitate de resuscitare.
Sistemul ZKR Versatil nu are nici-o limită în ceea ce priveşte numărul de paturi conectate.
PANOU CONTROL CABINET ASISTENTE
Confortabil şi modern, dispune de un touchscreen cu diagonala de 47 cm care afişează camera şi patul pacientului.
În cazul unei urgenţe, pe panou vor fi afişate locaţia şi tipul apelului.
Sistemul crează priorităţi în funcţie de tipul apelului şi le afişează pe monitor.
Toate apelurile, apeluri de urgenţă, WC-baie şi vizita asistentei pot fi urmărite pe panoul local sau de la distanţă.
UNITATE DE CONTROL SALON PACIENŢI
Această unitate asigură comunicarea dintre Panoul control Cabinet Asistente şi Butoanele de Apel din saloanele pacienţilor.
Unitatea are un ecran tip touchscreen de 11 cm şi conţine în interior şi un cititor de carduri.
Tuturor cardurilor care sunt citite de unitate li se verifică autorizaţia.
Unitatea de control poate fi montată pe suprafaţă sau încastrata în perete.
UNITATE PAT/MĂNĂ PACIENT
Pacientul foloseşte butonul de apelare pentru a efectua un apel de urgenţă.
Butonul de apelare se aprinde în roşu cănd apelul de urgenţă este iniţiat, butonul verde fiind folosit pentru a reseta apelul, după autentificarea cu cardul de către personalului medical.
Unitatea de mănă ofera mai multe facilităţi pacientului, care poate efectua apeluri de urgenţă, dar poate controla lumina din cameră.
BUTON URGENŢĂ WC-Baie
Butonul de apelare WC este iluminat din spate şi este folosit în băile camerelor pacienţilor pentru apel de urgenţă.
În caz de urgenţă Pacientul trage coarda efectuănd un apel de urgenţă, pe panoul de control din camera asistentelor sau pe pager va apare apelul de urgenţă.
Sistemul acordă prioritate apelurilor de urgenţă WC şi vor apare pe consola asistentelor înaintea altor apeluri.
Există un buton de resetare a apelului şi o coardă de apel de urgenţă pe unitate.
LAMPĂ SALON PACIENŢI
Este montată deasupra uşii de intrare în salonul pacientului şi are forma de jumătate de sferă.
Poate avea culori diferite funcţie de situaţia din cameră: verde - prezenţă cadru medical, albastru – alertă unitate de resuscitare, roşu, sau alte culori specifice.
PAGER
Gestionează mesaje către asistente, doctori sau altă categorie de personal medical.
Are posibilitatea de afişare a 8 linii text pe ecran şi poate înregistra pănă la 99 de mesaje în buclă, cel mai nou mesaj suprascris peste cel mai vechi mesaj recepţionat.
Are consum redus de energie, foloseşte o singură baterie AAA.
SERVER-UL
Server-ul permite înregistrare operaţii realizate şi integrări diverse.
Apelurile de urgenţă ale pacientului sau asistentei pot fi direcţionate pe consala din cabinetul asistentelor, pe pagere sau pe telefoane mobile dedicate.
SOFTWARE DEDICAT
Prin software-ul dedicat se pot integra şi gestiona toate Consolele Asistentelor, Consolele din Saloanele Pacienților, toate tipurile de butoane de alerta din sistem, pagerele de recepție ale alertelor, sistemul de telefonie IP.
Poate gestiona codurile de alertă din spital: cod blue, cod rosu, cod roz, cod alb, personalizate conform regulilor impuse de către beneficiar.
Se pot obţine rapoarte care permit trasabilitatea personalului, fluxul de lucru, modul de gestionare al apelurilor de urgenţă, realizăndu-se în acest fel optimizarea şi securizarea proceselor.